Rakija od kruške

03/06/2017
"Voćna rakija sa finim mirisom i neodoljivim ukusom - za nezaboravne trenutke!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 060
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom desmice34
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite dobro uzrele kruške, ako je moguće da nisu trule. Kruške se seku na male komade i pravi se pire.

Da biste povećali količinu rakije i brzinu fermentacije, možete preliti gotovo pire potpuno šećernim sirupom sa koncentracijom 17-18 % (17-18 kg šećera se rastvara u 90-100 l vode)

Za vreme fermentacije materijal se meša 2-3 puta na dan. Nakon kraja fermentacije kaša se odmah peče. Nakon toga se destiluje, i rakija treba da ima 38 gradi. Prebacuje se u bure i čuva.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija