Ptičja gnezda

20/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Odlična ideja za goste - em se pripremaju jednostavno, em su vrlo efektna, a ni ukus im nije za potcenjavanje!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano146
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • peršun
  • prezle - 1 šaka ili 1 kriška hleba
  • jaja - 1 kom.
  • so
  • origano
  • kim - prstohvat
  • jaja - 4 - 5 kom.
  • kačkavalj
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso umesiti kao za ćufte. Ostaviti 30 minuta da upije ukuse.

Nauljiti pleh i od smese oblikovati velike lopte, na u sredini napraviti udubljenje.

Gnezda staviti da se peku pola sata na 200 stepeni.

Nakon toga, umutiti jaja i staviti ih u udubljenja. Po želji, možete staviti i jedno celo jaje u svako gnezdo.

Oko njih posuti kačkavalj i staviti da se zapeče oko 15 minuta.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti