Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Punjeni opanci od paprika

Punjeni opanci od paprika

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222551k54
Punjeni opanci od paprika
Fotografije: Djemile Cheshlieva
5 / 6
05/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Umesto punjenih paprika predstavljamo vam ove efektne i mnogo ukusne opanke, koji će raspametiti vaše goste"

Potrebni sastojci

  • paprika - 6 komada, crvena
  • ulje - za mazanje
  • so
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • meso - 100 g iz tegle (može i mleveno meso)
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 50 g
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1 prstohvat
  • paradajz - 6 kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se operu i iseku u opanke. Očiste se semenke i dobro se ocede. U posudi se pomeša malo ulja i soli i pomoću četke se namaže spoljašnja strana opanaka. Poređaju se u suvu posudu za pečenje.

Nadev: Jaja se umute pomoću žice, dodaju se so, biber i peršun i ponovo se promešaju. Meso i kačkavalj se iseku na manje parčiće, a sir se izmrvi. Dodaju se u umućena jaja.

Promeša se dobro. S tako pripremljenim nadevom se pune paprike pažljivo. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta odozgo i odozdo.

Kasnije se poveća temperatura na 220 stepeni, a rerna se namesti da peče samo odozgo. Malo pre nego što će biti gotovi, dodaju se i kriške paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: