Domaći sladoled Straćatela

03/06/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Osvojili ste nas još kod reči sladoled, ali kada smo shvatili da se radi još o straćateli - prosto ne možemo odoleti!"
Kuvanje15 min.
Ukupno15 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 211
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml punomasnog
  • jaja - 3 kom. svežih
  • šećer - 100 g u prahu + još 100 g
  • vanla - 2 kesice ili 1 mahuna
  • pavlaka - 500 ml punomasne tečne
  • kondenzovano mleko - 1 pakovanje
  • čokolada - 150 - 200 g crne
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja dobro umutiti sa 100 g šećera i tečnom vanilom. Ukoliko koristite mahunu, sastružite je i stavite u zagrejano sveže mleko. Po želji, nakon toga precediti, da se uklone loptice vanile. Polovinu svežeg mleka naliti u jaja, polako i uz neprestano mućenje mikserom. Nakon toga, smesu od jaja naliti u preostalo sveže mleko i ponovo umutiti. Posudu staviti da se kuva nekoliko minuta na tihoj varti, mešati, pa nakon toga ostaviti da se u potpunosti ohladi.

Tečnu pavlaku umutiti sa šećerom u mekan sneg, pa je pažljivo dodati u smesu sa jajima, uz mućenje mikserom. Dolivati kondenzovano mleko, uz neprestano mešanje, a po želji dodati i još šećera u prahu.

Smesu prebaciti u odgovarajuć posudu za zamrzivanje i ostaviti u zamrzivaču 3 sata. Tokom ovih 3 sata, 3-4 puta vaditi sladoled i mutiti ga mikserom. Na ovaj način se neće formirati kristali. Prilikom poslednjeg mućenja, dodati i stino nalomljenu crnu čokoladu.

Vratiti u zamrzivać i zamrznuti u potpunosti. Domaći sladoled Straćatela servirati u obliku kuglica i, po želji, sa čokoladnim prelivom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija