Hladna keks torta s orasima

20/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3225
"Sačuvajte recept na sigurnom mestu, jer vam garantujemo da ćete spremati ovu tortu više od jednom "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 954
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, običan
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 3 kašike
  • kakao - 4 kašike
  • žumance - 3 komada
  • šećer u prahu - 3/4 šolje
  • maslac - 2 pakovanja
  • orasi - 1 šolja
  • šećer - 3 - 4 kašike, karamelizovan
  • skrob - vanila
  • orasi
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Dva pakovanja keksa se izlome na sitne parčiće u dubokoj šerpi. U odvojenu šerpu se stavi sveže mleko da provri zajedno s tri kašike šećerra i četiri kašike kakaoa. Mleko treba da provri, nakon čega se sklanja s ringle. Vrelo mleko se sipa preko izlomljenog keksa. Promeša se.

Nakon toga se pokrije poklopcem od šerpe. S vremena na vreme se meša. Keks treba da upije tečnost. Za to vreme se pripremi krem. On se priprema od tri žumanca, tri četvrtine šolje šećera u prahu i maslaca. Umuti se mikserom.

Nakon što keks upije tečnost i ohladi se, pomeša se sa pripremljenim kremom. Dobro se promeša. Doda se jedna šolja oraha i četiri kašike karamelizovanog šećera. Ponovo se dobro promeša. Dobijena smesa se sipa u kalup za tortu ili posudu za pečenje.

Ostavi se 24 sata u frižideru. Nakon toga se pripemi skrob i prelije se odozgo. Odozgo se pospe orasima i čokoladnim mrvicama. Ali tortu možete da servirate i bez skroba.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija