Domaći sok od ribizle

03/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Zaboravite na hemiju iz prodavnica. Obradujte najbliže ovim aromatičnim domaćim sokom od ribizla koji se priprema super lako!"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 564
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ribizle - 1 kg
  • voda - 150 ml
  • šećer - 1, 5 kg na 1 litar soka
  • limontus - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ribizle se operu i samelju na masini za meso. Na kraju se pomešaju sa vodom da se dobije gusta kaša. Može da se koristi i blender za mućenje voća.

Smesa se stavi na ringlu da se zagreje do 70 stepeni oko 10 minuta. Skloni se sa ringle i ostavi da odstoji jednu noć. Ujutru procedite sok kroz duplu gazu.

Stavite sok sa šećerom ponovo na ringlu dok ne provri. Gotovi sok se naliva u staklene flaše, zatvara se i čuva se na tamnom i hlanom mestu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti