Rakija od dženarika

05/06/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Eto i tačnog recepta za poznatu rakiju od dženarika, koje je najukusnija kad se konzumira umereno!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano282
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • dženarike
  • šećer
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite koštice iz dženarika i izgnječite ih u kaci. Nakon što iz dženarika krene da izbija pena, dodajte šećer u odnosu 1 prema 5 litara vode, prethodno rastvorenih.

Koncentracija šećera u šećernom rastvoru na treba da je veća od 17-18%. Na primer u 250 kg dženarike se stavlja 30 kg ili ako je šećerni sadržaj dženarika 5-6 % treba da se doda 12 kg šećera na 100 kg voćne kaše.

Obično fermentacija traje 2 nedelje na toplom, dok se meša svaki dan po 2-3 puta. Mogu da se dodaju kompoti, sirupi i slatka s isteklim rokom trajanja. Nakon toga se prokuva.

Sve dobijeno kao prvo točenje i slaba rakija odbacuje se prilikom destilovanja. Destiluje se dva puta i čuva se u buretu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija