Jabukovo vino

05/06/2017
"Ludo, aromatično i veoma prijatno jabukovo vino, koje će vas zaneti, ali i vrteće vam se u glavi, ako preterate sa njim "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jabuke - sočna i aromatična sorta
  • kalijum meta - bisulfid - 1 g na 10 litara kaše
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jabuke, sameljite ih i ispresujte dobro. Da sok ne bi potamnio, dodaje kalijum metabisulfit 10 g na 100 l kaše.

U dobijeni sok se dodaje 100 g šećera. Nakon fermentacije se dobija vino sa 11 gradi alkoholnog sadržaja.

Na kraju fermentacije vino se sipa u flaše. Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija