Univerzalni začin od povrća

05/06/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Iskusne domaćice uvek čuvaju po nekoliko teglica ovog univerzalnog začina pod rukom, jer sa njom svako jelo postaje ukusnije "
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 449
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 kg crvene
  • parardajz - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • paprika - 1 kg zelene
  • celer - 1 vezica listova
  • peršun - 1 vezica
  • so - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće oprati i očistiti. Naseći ga na parčiće, da bude lakše da se melje. Povrće samleti u mašini za meso.

Staviti u doboku šerpu ili čist lavor, promešati i dodati so. Ostaviti na hladnom jedan sat. Ponovo promešati i raspredeliti u čiste sterilisane tegle.

Zatvoriti poklopce i okrenuti tegle naopačke. Tokom jedne nedelje svaki da okretati tegle.

Napomena: Povrtni začin nema potrebe sterilisati, velika količina soli ga drži i neće se pokvariti.

Stavlja se mnogo soli, pa zato, pre nego stavljate začin u jela, probajte pre nego dodate još soli. Zbog soli se stavlja po pola do jedna kašičica u jelo.

U početku stavite malo i nakon toga regulišite količinu prema ukusu. Začin je čudesan, zato se nemojte kolebati. Ako vas brine količina soli, smanjite je i sterilišite 10 minuta.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija