Brza večera sa starim hlebom

25/05/2017
"Jedan-dva i večera je gotova! Brzo, praktično i veoma ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano12 337
  • Pregledi tokom meseca5870
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting-
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • hleb - 220 g suv, kriške
  • jaja - 6 komada
  • slanina - 300 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kačkavalj - 150 g
  • so - četvrtina kašičice
  • biber - po ukusu
  • maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kockice, izdvojte 50 g, a ostatak zapecite u tiganju s nelepljivim dnom dok ne dobije braon boju, stavite na kuhinjski ubrus, da upije suvišnu masnoću.

Isecite hleb na male kocke i stavite ga u duboku posudu. Odvojeno umutite jaja viljuškom, dodajte sveže mleko, biber po ukusu i so, promešajte.

Prelijte kocke hleba smesom i blago promešajte.

Narendajte kačkavalj na rende i dodajte dve trećine u smesu sa ispečenom slaninom i ponovo blago promešajte. Ostavite da tako odstoji dok se zagreje rerna koju uključujete na 200 stepeni.

Namažite okrugli kalup za tortu maslacem, sipajte smesu u njega i pospite odvojenom slaninom i narendanim kačkavaljem. Pokrijte kalup alu folijom i stavite u zagrejanu rernu, a nakon 30 minuta pečenja sklonite foliju u zapecite dok ne dobije prijatnu preplanulu boju.

Isecite slanu tortu i servirajte toplo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija