Ukusni sendviči sa spanaćem i jajem

24/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Užasno ukusni - toliko da ćete postati zavisni od njihovog svežeg ukusa "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano768
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 2 struka
  • spanać - 150 g listova svežeg
  • jaje - 1 kom. svežeg
  • kravlji sir - 100 g nalomljenog
  • kačkavalj - 50 gperšun - sveži
  • nana - sveža
  • biber - prstohvat
  • aleva paprika - prstohvat
  • hleb - 3 - 4 kom. kriški
  • kravlji maslac - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi luk očisititi, oprati i sitno naseckati. Isto uraditi i sa listovima zelenog spanaća (150 g). Na tiganju zagrejati kravlji maslac i staviti luk i spanać da omekšaju.

Dodati 1-2 kašike vode. Pobiberiti i dodati alevu papriku.

Naseckati po ukusu peršun i nanu, pa ih staviti u luk i spanać. Pržiti nekoliko minuta, da dobro omekšaju.

Kada su gotovi, skinuti sa ringle i promešati nekoliko puta, da se ohlade.

U posudi umutiti sveže jaje i sjedniti ga sa smrvljenim kravljim sirom i sitno narendanim kačkavaljem. Dodati smesu u povrće (luk, spanać i začine), pa dobro promešati.

U pleh poređati kriške hleba i namazati odozgo dobijenom smesom.

Kriške peći na visokoj temperaturi, u rerni sa uključenim gornjim grejačem, da se zapeku - gotove su kada dobiju lepu zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija