Zapečeni krompirići sa kobasicom i jajima

21/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86311
"Volimo krompiriće iz rerne, posebno kada su začinjeni našim omiljenim začinom - kobasicom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i naseći na krupnije kockice, pa ga staviti u tavu i posuti solju.

Dodati pola šolje hladne vode i ulje. Promešati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta /krompir treba da bude još uvek tvrd/.

U međuvremenu naseći kobasicu na kockice i nalomiti sir. Tako pripremljene sastojke dodati u još uvek tvrde, ali blago zapečene krompiriće, pa tavu ponovo vratiti u rernu oko 10-15 minuta.

Izvaditi tavu i na proizvoljnim mestima praviti gnezda između krompira, pa u njih staviti staviti jaja.

Vratiti ponovo u rernu i peći 10 minuta, ili dok jaja ne budu gotova. Po želji, jaja možete posuti šarenom solju ili bugarskim lukom.

Možete koristiti i sirovu kobasicu, ali ona se onda peče malo duže.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija