Zapečeni krompirići sa kobasicom i jajima

21/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Volimo krompiriće iz rerne, posebno kada su začinjeni našim omiljenim začinom - kobasicom "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 025
  • Pregledi tokom meseca45
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • kobasica - 2 - 3 kom. kuvane
  • jaja - 6 - 7 kom.
  • sir - 250 g
  • ulje - 60 - 70 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštiti i naseći na krupnije kockice, pa ga staviti u tavu i posuti solju.

Dodati pola šolje hladne vode i ulje. Promešati i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta /krompir treba da bude još uvek tvrd/.

U međuvremenu naseći kobasicu na kockice i nalomiti sir. Tako pripremljene sastojke dodati u još uvek tvrde, ali blago zapečene krompiriće, pa tavu ponovo vratiti u rernu oko 10-15 minuta.

Izvaditi tavu i na proizvoljnim mestima praviti gnezda između krompira, pa u njih staviti staviti jaja.

Vratiti ponovo u rernu i peći 10 minuta, ili dok jaja ne budu gotova. Po želji, jaja možete posuti šarenom solju ili bugarskim lukom.

Možete koristiti i sirovu kobasicu, ali ona se onda peče malo duže.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti