Ukusna čokoladna torta

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21251663
Ukusna čokoladna torta1 / 3
21/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
10
"Ova torta je od naših specijalnih recepata za sreću"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • maslac - 250 g
  • šećer - 300 g
  • brašno - 100 g
  • brašno - 100 g, od tipa koji sam naraste
  • čokolada - 300 g crne
  • pavlaka - 200 g kisele, za glazuru
  • čokolada - 200 g crne ili mlečne
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati prethodno na 160 stepeni. Sjedniti obe vrste brašna. U dubokoj posudi umutiti maslac i šećer u penastu smesu, pa dodati jaja, jedno po jedno. Umutiti i dodati 2 kašike brašna. Dodati i crnu čokoladu, prethodno rastopljenu i malo ohlađenu, uz neprestano mešanje, nakon čega dodati i ostalo brašno.

Smesu sipati u nauljenu tavu prečnika 20 cm. Peći 1 sat i 30 minuta. Kora je gotova, kada se poduje i formira se kora. Ostaviti da se ohladi i izvaditi ga iz tave. Podeliti na 2 posebne kore.

Za krem malo rastopiti čokoladu sa kiselom pavlakom. Ohladiti ga, nakon čega jedan deo namazati preko jedne kore, staviti drugu i prekriti celu tortu, pa je poravnati ostalom čokoladom. Ostaviti tortu da se ohladi i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: