Pikantna svinjska džigerica iz rerne

21/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Nadamo se da ste zagrejali rernu, jer ne možemo dočekati da probamo ovu sočnu svinjsku džigericu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 640
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom desmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • luk - 3 velike ili 4 manje glavice
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 1 kašika
  • ljuta aleva paprika - prstohvat
  • beli luk - 1 čen
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - prstohvat
  • so - po ukusu
  • peršun
  • belo vino - 50 ml
  • kačkavalj - 100 g narendanog
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku džigericu dobro oprati i očistiti od žila. Naseći na parčiće veličine 3-4 cm. Pripremiti marinadu od pola količine ulja, kajenske ljute aleve paprike, pasiranog belog luka, bibera, aleve paprike i soli. Staviti svinjsku džigericu i ostaviti da odstoji oko pola sata.

U međuvremenu naseći luk na polumesece. U odgovarajuću posudu od vatrostalnog stakla naliti deo marinade.

Stavlja se polovina luka, posoljena sa malo soli, da pusti sok. Odozgo poređati nasečenu džigericu i ostali deo luka.

Preliti preostalom marinadom, u koju su prethodno dodati rastopljen maslac i belo vino. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, bez ventilatora, dok jelo ne bude polugotovo.

Posuti ga narendanim kačkavaljem i zapeći sa uključenim gornjim grejačem. Gotovo jelo posuti naseckanim peršunom. Jesti toplo, uz odgovarajuću sezonsku salatu.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija