Saher torta

21/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Ova čokoladna torta je neodoljiv desert iz bečke kuhinje i jedna od najpopularnijih na svetu. Zato je na počasnom mestu na našoj trpezi i Facebook zidu "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 172
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 200 g kravljeg
  • šećer - 240 g
  • čokolada - 120 g
  • bademi - 120 g
  • jaja - 9 kom.
  • prezle - 80 g
  • liker - 1 čašica
  • za krem
  • slatko - od kajsija, ili drugo po ukusu
  • krem od maslaca - gotov
  • za glazuru
  • čokolada - 250 g
  • šećer - 200 g
  • voda - 125 ml
  • kakao - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Omekšali maslac umutiti u penu sa šećerom, dodati jedan po jedan žumanac i liker. Rastopiti čokoladu, sačekati da se ohladi i dodati ga u ostalu smesu. Dodati mlevene bademe, belanca umućena u sneg, i prezle.

Lagano promešati smesu i sipati je u odgovarajući okrugli kalup, malo nauljen i prekriven papirom za pečenje. Peći polako, u umerenoj prema slaboj rerni. Ostaviti da se ohladi, pa je naseći na 2 posebne kore.

U međuvremenu zagrejati slatko ili pripremiti krem od maslaca od 120 g mekog maslaca, 120 g šećera u prahu i 100 g rastopljene čokolade. Izaberite sami koju vrstu nadeva volite.

Kore slepiti kremom od maslaca ili malo toplim slatkom, a u oba slučaja mazati tortu i sa strane i poravnati. Staviti je u frižider da se stegne, a u međuvremenu rastopiti sastojke za glazuru na pari.

Gotovu Saher tortu preliti glazurom i ponovo je vratiti u frižider.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija