Rolat od mesa sa nadevom u slanini

24/05/2017
"Specijalan predlog za sve koji znaju da nikad, ama baš nikad neće biti vegetarijanci "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 - 600 g, svinjsko i teleće
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 80 g
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • beli luk - 2 kašičice, u prahu
  • šunka - 4 - 6 kriški
  • čedar - 8 - 10 parčića, na kriške
  • spanać - oko 150 g, sirov
  • slanina - 10 - 12 kriški
  • prilog
  • krompir - mladi krompirići u rerni sa začinima po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 200-220 stepeni; pravougaona posuda za pečenje s aluminijumskom folijom.

U posudi se promeša mleveno meso sa jajima, solju, biberom belim lukom u prahu. U posudu sa širokom aluminijumjskom folijom se sipa mleveno meso i s dve špatule se oformi u pravougaonik.

Odozgo se naređaju listovi šunke, preko nje se ređaju kriške sira i odozgo se poređa spanać, koji prethodno nije dinstan.

Pomoću folije se zavije u rolat. Na drugu aluminijumsku foliju se poređaju čvrsto kriške slanine. Na njih se stavi rolat od mlevenog mesa i opet se uz pomoć folije uvije u rolat.

Tako se postavi u posudu i peče se na 200 stepeni oko 25 minuta. Nakon toga se odvija folija i zapeče se na roštilju ili na 270-300 stepeni do zlataste boje i hrskave slanine.

Izvadi se, ostavi se oko 10 minuta i razvija se. Servirju se isečene kriške rolata s garnirungom od pečenih mladih krompirića.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija