Kiflice

23/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Odaćemo zaluženu poštu ovim ukusnim kiflicama - poješćemo ih do poslednje "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije32
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano711
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 2+1 žumance za premazivanje
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer - 1/2 šolje + još malo za posipanje kiflica pre pečenja
  • sveže mleko - 1/2 šolje toplog
  • kvasac - 1 kesica suvog kvasca
  • so - prstohvat
  • brašno - 3 šolje
  • ekstrakt kimuna - 1 kom. Dr. Oetker
  • čokolada - 200 g tečne Nutella
* merne jedinice

Način pripreme

Testo za kiflice sam umesila u aparatu za hleb. Umutiti jaja, šećer, prstohvat soli i ekstrakt limuna, i staviti u posudu aparata za hleb, pa dodati mleko, brašno, i na kraju kvasac.

Uključiti funckiju "Testo" i ostaviti da mašina umesi testo i da naraste. Nakon što testo naraste, podeliti ga na 4 dela, razviti u okrugle kore prečnika oko 28-30 cm, pa naseći na 8 trouglastih parčića.

Staviti po 1 kašičicu tečne čokolade u širem delu i uviti kiflice. Ređati u pleh i ostaviti da ponovo narastu. Vreme za koje će kiflice narasti zavisi od sobne temperature, ali je oko 30 minuta, najviše 40.

Nakon što narastu po drugi put, kiflice premazati umućenim žumancem, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

*1 šolja - 300 ml.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija