Svinjska plećka u vinu sa pireom od krompira i graška

23/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Znamo kako da se radujemo životu i zbog toga ćemo pripremiti ovu božanstvenu svnijsku plećku sa pireom "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kebapa:
Meso odvojitze od kosti, nasecite ga na krupnije komade, prelijte ga vodom, dodajte malo soli i kuvajte ga 30 minuta zajedno sa kostima, koje je najbolje da nasečete.

Meso prebacite u pliću i širu šerpu, dodajte ulje i upržite dok meso ne porumeni.

Malo pre nego što je meso gotovo, dodajte na rebarca nasečeni luk i šargarepu naseckani na dijagonale, kao i kockice korena celera.

Čim luk omekša, pospite brašnom i dodajte alevu papriku, a zatim i paradjz pire. Promešajte i ulijte proceđeni bujon u kojem se meso kuvalo sa kostima.

Prelijte vinom, dodajte lovorov list i nekoliko zrna bibera, poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15-20 minuta. na kraju pospite peršunom.

Priprema pirea:
Krompir oljuštite i nasecite na krupnije kocke. Prelijte ga vodom da ga pokrije, dodajte kašiku ulja i skuvajte ga. Kada voda provri dodajte jednu kockicu pilećeg bujona.

Ocedite od vode, a zatim vruć krompir zajedno sa graškom, maslacem i svećžim mlekom ispasirajte u pire.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija