Zapečeno jelo sa tikvicama i patlidžanom

23/05/2017
"Preko leta se kladite na ukusna, ali i lagana jela, koja možete servirati, kako topla, tako i hladna, kao ovo aromatično zapečeno jelo sa tikvicama i patlidžanom!"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 898
  • Pregledi tokom meseca230
  • Pregledi tokom desmice20
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite patlidžan i isecite na duge komade debljine do 1 cm. Pospite ih solju, ostavite 20-30 minuta da se ocedi gorak sok, operite i osušite.

Uvaljajte ih u malo brašna i pržite u vrelom ulju, dok ne porumene. Poređajte ih u posudu i prelijte smesom od izgnejčenog belog luka i maslinovog ulja. Posolite i stavite u posudu sa belim lukom i maslinovim uljem.

Krompir operite i stavite da se kuva, ali da ne bude skroz kuvan, nakon toga ga oljuštite i isecite na kolutove. Tikvice takođe isecite na kolutove.

U namazan pleh stavite red patlidžana, malo ih preklopite krajeve, red krompira, red topljenog sira (ne zbijeno) i treći red tikvica na isti način. Između redova posipajte solju, biberom, belim biberom i kriškama maslaca.

Odozgo završite topljenim sirom i prelijte posudu umućenim jajima i svežim mlekom. Stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni oko 25-30 minuta.

Zapečeno jelo sa tikvicama i patlidžanom se servira i toplo i hladno.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija