Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Hrskave ćuftice od krompira u rerni

Hrskave ćuftice od krompira u rerni

Ekaterina KuminskaEkaterina Kuminska
Šegrt
204158
Hrskave ćuftice od krompira u rerni
Fotografije: Dilyana
5 / 8
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Zaboravite na prženje, pripremićemo vam najukusnije i hrskave ćuftice od krompira A vi ćete častiti pivom"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1 kg
  • luk - 1 glavica (mala)
  • maslac - 20 g (meki)
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 3 - 4 kašike, svež (usitnjen)
  • kačkavalj - 50 g
  • so
  • biber
  • dvopek - 9 - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir, isečemo ga na kocke, stavimo ga da se kuva proveravajući viljuškom s vremena na vrema.

Dok se kuva, isečemo na sitno glavicu luka, kačkavalj i malo peršuna. Pripremimo i prezle da budu gotove. To radimo mrveći dvopeke u posudu, avanu ili ručnom mlinu. Pazimo da ne budu poput soli ili previše sitni, ideja je da ima krupnijih parčića, koji će biti hrskavi kasnije.

Kad je krompir gotov, procedimo ga i stavljamo pod hladnu vodu na kratko da se ohladi (ili jednostavno čekamo izvesno vreme). Sipamo ga u posudu i pomoću viljuške blago izgnječimo (pazimo da se ne pretvori sasvim u pire, da bi se ipak osećali i parčići).

Začinjavamo solju i biberom, dodajemo iseckane namirnice, takođe umućeno jaje i meki maslac. Dobro promešamo. Uključujemo rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Da bi radili brzo, pripremimo takozvanu montažnu traku na radnu površinu sledećim redom - posudu s mlakom vodom, do nje posudu sa smesom od krompira, sledi duboki tanjir s izmrvljenim dvopekom i na kraju pleh postavljen papirom za pečenje.

Pripremamo ćuftice a sledeći način - umačemo ruke u vodu, formiramo pljosnate ćuftice, uvaljamo dobro u pripremljene prezle (koje će se zalepiti na mokru površinu) i stavljamo u posudu za pečenje. Nastavljamo, dok se ne potroši smesa.

Stavimo formirane ćuftice u zagrejanu rernu na 15 minuta. Nakon toga pomoću špatule ili štipaljke ih okrećemo i ponovo pečemo 10-15 minuta. Serviramo ih tople s mlečnim sosom ili garnirungom po izboru (salata, na primer).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: