Šumski kebap

23/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3270
"Još jedna ukusna gozba sa jagnjećim mesom, koju vam savetujemo da probate "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na parčiće, posolite je i propržite ravnomerno u vrelom ulju, mešajući s vremena na vreme. Dodajte u meso isečene šajbne luka i promešajte ih zajedno na još pet minuta.

Dodajte brašno ne prestajući da mešate i čim se i ono zaprži, dolijte paradajz pire i vino. Promešajte dok se ne dobije srednje gusti sos i razredite vrelom vodom, toliko da se prekriju namirnice u šerpi.

Ostavi se da se krčka oko sat vremena ili dok ne bude gotovo meso. 15-ak minuta pre nego što sklonite jelo s rinle, dodajte majčinu dušicu po ukusu. Servirajte šumski kebap s garnirungom od skuvanog pirinča.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija