Čizkejk bez pečenja

23/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Raskošan čokoladni čizkejk po veoma uspešnom receptu."
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano831
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite dobro keks ili ga sameljite u multipraktiku na mrvice. Pomešajte ga s rastopljenim maslacem i medom i rasporedite koru na dno posude, pritiskajući dobro.

Žumanca umutite dobro dok ne pobele i stavite ih na kratko u posudu na vodenu paru, dok ih mutite neprekidno žicom. Pazite da ih ne skuvate - dovoljno je oko 1 minut da ih mešate.

Nakon toga umutite ih s krem sirom, kiselom pavlakom i šećerom u prahu s vanilom. Dodajte prethodno nabubreli, rastopljen i ohlađen želatin i umutite dobro.

Sipajte pola smese preko kore u posudu i stavite da se stegne u frižideru. Istopite čokoladu s tečnom pavlakom na pari, mešajući mikserom i sipajte u preostalu polovinu smese.

Čim se ujednači, prelijte preko već stegnute bele kore. Napravite ukras od rendane čokolade ili voća po želji i stavite ponovo u frižider da se stegne.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti