Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Mekane milibrot kiflice

Mekane milibrot kiflice

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811189
Mekane milibrot kiflice
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
16
"Najmekše kiflice koje ste ikada probali"

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - koliko je potrebno da se dobije meko testo
  • šećer - 500 g
  • ulje - 250 ml, može i maslac
  • kvasac - 42 g ili 1 pakovanje svež
  • so - 1 prstohvat
  • ekstrakt limuna - 2 - 3 kašičice
  • jaja - 1 žumance, umućeno sa mlekom za premazivanje
  • marmelada - po izboru za nadev
  • šećer u prahu - po želji za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte kvasac sa jednom kašičicom šećera, prstohvatom soli, malo svežeg mleka i brašnom dok ne dobijete gustu kašu. Umutite jaja sa šećerom, mlekom i uljem.

Sačekajte da kvasac udvostruči zapreminu i dodajte ga u smesu sa jajima. Dodajte malo po malo brašna i mešajte, prvo drvenom kašikom, a kasnije rukom dok ne dobijete glatko testo.

Gotovo testo premažite uljem, stavite ga u veću posudu, umotajte ga providnom folijom i krpom i ostavite ga na sat vremena da nadođe. Nakon toga ga ponovo premesite i podelite na loptice veličine pomorandže.

Pospite brašnom radnu površinu i razvlačite loptice u kore debljine - 5-8 mm. Nasecite kore koje ste dobili na 8 ili 16 delova u obliku trouglova u zavisnosti od toga kakve veličine želite da budu kiflice. Na široki kraj stavite marmeladu i umotajte ih ka vrhu.

Gotove kiflice poređajte u pleh pokriven papirom za pečenje. Između kiflica treba da ima 2-3 cm rastojanja. Odozgo ih premažite umućenim žumancem sa svežim mlekom i pospite ih šećerom po želji. Stavite kiflice da se peku u rerni zagrejanoj na 190-300 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Потребител#190604
Потребител#190604
Kiflice, ili testo uopšte, jako volim, ali staviti 10 jaja u testo za kiflice mislim da je baš previše..šta ti misliš? Rado bih isprobala ovaj recept ali ne bih stavila više od 2 žumanca ili 2 cela...beležim recept da se isproba.
25.05.2017 16:34
13