Sočna torta

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254670
Sočna torta1 / 2
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Znamo da je nepravedno da vam prikažemo još jednu neodoljivu tortu, ali život je previše kratak da bi ga proveli u dijetama, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • skrob - 2 kesice, pšenični
  • vanila - 1 kesica u prahu ili ekstrakt
  • šećer - 1 šolja
  • šećera - 1 šolja, za sirup
  • voda - 2 šolje za sirup
  • sveže mleko - 1 litar za krem
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 6 - 7 kašika sa vrhom
  • skrob - 40 g, kukuruzni
  • limun - kora
  • vanila - 1 kašičica ekstrakta vanile
  • voda - 100 - 150 ml za rastvaranje brašna i skroba
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca za koru i postepeno dodajte šećer. Mutite dok masa ne pobeli. Dodajte skrob prethodno promešan sa praškom za pecivo. Nakraju dodajte vanilu i prethodno umućene belance u sneg.

Smesu sipajte u nauljeni i lagano brašnom posuti pleh i pecite u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo. Gotovu koru podelite na 2 dela, koje prelijte sirupom od vode i šećera, koje ste prokuvali.

Za krem, umutite posebno žumanca i belanca. Mleko sa šećerom stavite da proključa. Rastvorite skrob i brašno u vodi i čim se rastvore, dodajte ih u žumance uz neprestano mućenje. Ovu smesu sipajte u mleko, muteći mikserom.

Sipajte vanilu i koru od limuna i mešajte žicom, dok se krem ne zgusne. Ostavite ga da se ohladi i promešajte ga sa umućenim u sneg belancima. Spojite kore ovim kremom. Odozgo premažite tortu obilno kremom i napravite ukrase po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: