Pečena jagnjetina sa nanom

23/05/2017
"Ne može svako da pripremi ukusnu i krtu jagnjetinu, koja se topi u ustima. Ali svako može da nauči kako da to napravi, tako što će pročitati ovaj recept"
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije7
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2 kg
  • nana - 1 velika veza
  • selen - 5 - 6 struka
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 1 glavica
  • luk - 2 - 3 veze, mladi
  • mast - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso isecite na porcije i poređajte u pleh preko iseckanog mladog luka.

Pospite obilno solju, biberom i alevom paprikom i stavite čenove belog luka.

Prelijte mašću, rasporedite strukove nane i selena, ponovo prelijte mašću, 1-2 šolje vode i stavite foliju.

Stavite sve da se peče u ugrejanoj rerni na 2 sata ili dok ne bude gotovo.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija