Pečena jagnjeća plećka sa folijom

24/05/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Vreme je za jedan ukusan i prazničan recept. ide odlično sa povrćem, krompirom i dragom osobom "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1 šoljica
  • nana - sveža
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte alevu papriku i biber, ulje i so. Dobro promešajte i plećku namažite dobijenom smesom.

Stavite jagnjeću plećku u tepsiju, pa preko posipajte listove sveže nane.

Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 2 sata.

Sklonite foliju i ostavite meso da se dopeče, da uhvati lepu koricu, pa s vremena na vreme prelivate sosom iz tepsije.

Ako je potrebno, sipajte još malo vode. Isecite plećku na komade i poslužite sa svežim povrćem i krompirom. Ukusno i praznično!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija