Džidži papa

05/06/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Malo drugačija varijanta prženica koju obavezno treba probati"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 010
  • Pregledi tokom meseca2626
  • Pregledi tokom desmice281
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • hleb - 1 komad
  • brašno - 3/4 šolje
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 1/2 šolja
  • maslac - 250 g.
  • soda - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu da bude gustine boze tako što prvo u dubokoj činiji umutite jaja, pa im zatim dodajte brašno (sejući), sveže mleko (u mlazu), sodu bikarbonu i so.

Uzmite krišku hleba (debljine oko 1 cm) i umočite u smesu sa obe strane, pa je zatim ispržite u otopljenom maslacu dok ne porumeni.

Ispržene kriške hleba posipajte šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija