Grčka torta

23/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3687
"Dajte po jedan lajk za ovu grčku tortu koja je skoro toliko dobra koliko i naša ili grešimo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 050
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute mikserom u dubokoj posudi. Umute se dok ne pobeli smesa. Nakon što smesa pobeli dodaju se vanila i ulje. Muti se ponovo mikserom. Nakon toga se dodaje i prirodni sok od pomorandže. Muti se ponovo dobro mikserom. Dodaju se mleveni orasi i suvo grožđe.

Čokolada se nalomi na male parčiće i dodaje se u smesu. Meša se kašikom. Brašno se proseje zajedno s praškom za pecivo. Nakon toga se dodaje postepeno u smesu. Neprekidno se meša.

Nakon što smesa postane homogena, sipa se u kalup za tortu. Kalup za tortu se podmaže uljem i pospe brašnom.

Torta se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni. Peče se oko 35-40 minuta. Čačkalicom se proverava da li je torta gotova.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti