Čizkejk od jagode sa maskarponeom

23/05/2017
"Čizkejk od jagoda sa maskarponeom, koji liči na početak letnjeg flerta - nežan i prozračan "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano495
  • Pregledi tokom meseca103
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagode se očiste i iseku na dva dela po dužini. Maslac se rastopi. Želatin se preliva sa 120 ml hladne vode i ostavlja da nabubri.

Orasi sa samelju zajedno sa keksom. Dodaje se maslac i promeša. Smesa se stavlja u kalup za tortu, pritiska se ka dnu. Ostavlja se u frižider.

Ostavlja se nekoliko jagoda za ukras, ostale se pasiraju. Pire od jagoda se ugreje i čim počnu da se pojavljuju mehurići po površini, skida se sa vatre. Želatin se ocedi i dodaje u pire od jagoda.

Pavlaka se pomeša sa maskarponeom i šećerom u prahu i muti se, dok se ne dobije kre. Dodaje se pire od jagoda i smesa se sipa preko kore u kalupu. Ostavlja se na 3 sata da se stegne. Vadi se iz kalupa, ukrašava jagodama i servira.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija