Bistra pileća supa baja Danča

23/05/2017
"Klasičan bugarski recept za bistru pileću supu iz knjige baja Danča"
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 celo pile
  • luk - 100 g
  • šargarepa - 100 g
  • razanci - 100 g
  • maslac - 30 g
  • limun - 2 komada
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 2 g, u zrnu
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pile. Stavite ga da se kuva u tri litra vode, sklanjajući penu koja se stvara odozgo. Dodajte mu lovorov list i biber.

Kad je pile skuvano, procedite bujon u drugu šerpu. Dodajte u njega sitno iseckan luk i šargarepu.

Ostavite da vri 15 minuta i dodajte iskidanu piletinu odstranjenu od kože i kostiju, kao i rezance.

Nakon još 7-8 minuta sklonite sa ringlem dodajte maslac i pospite iseckanim peršunom. Gotova bistra pileća supa se servira s kriškama limuna.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija