Supa od koprive

23/05/2017
"Aromatična supa od koprive, koja je najukusnija u proleće i ... kada je mi spremimo "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 464
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 300 g, vrhovi
  • luk - 1 glavica, crnu luk
  • mladi luk - 3 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • bujon - 1 kokcica, od povrća
  • brašno - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 supena kašika, kravlji
  • pirinač - 20 0g
  • biber - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se očisti, opere i potopi na nekoliko minuta u vrelu vodu. Ocedi se i iseče.

U šerpu se stavlja 3 litra vode, dodaje se bujon od povrća i ostavlja da provri.

Maslac i maslinovo ulje se ugreju u tiganju, stavljaju se dve vrste luka i izdinsta na kratko. U njih se dodaje kopriva, nakon nekoliko minuta i brašno sa alevom paprikom.

Sve se promeša, dodaje se kutlača bujona, koji vri, i nakon toga se sve sipa u šerpu.

Pirinač se opere hladnom vodom i doodaje u šerpu, začini se solju i biberom. Sve se kuva na umerenoj vatri dok ne bude gotov pirinač.

Supa se skine sa vatre i priprema se zaprška. Jaje se umuti sa kiselim mlekom i uz neprestano mešanje, dodaje se malo od bujona. Zaprška se dodaje u supu, promeša i posipa peršunom.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti