Supa od koprive

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Supa od koprive
Fotografije: Sia Ribagina
5 / 6
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Aromatična supa od koprive, koja je najukusnija u proleće i ... kada je mi spremimo"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 300 g, vrhovi
  • luk - 1 glavica, crnu luk
  • mladi luk - 3 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - 1 supena kašika
  • bujon - 1 kokcica, od povrća
  • brašno - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • maslac - 1 supena kašika, kravlji
  • pirinač - 20 0g
  • biber - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se očisti, opere i potopi na nekoliko minuta u vrelu vodu. Ocedi se i iseče.

U šerpu se stavlja 3 litra vode, dodaje se bujon od povrća i ostavlja da provri.

Maslac i maslinovo ulje se ugreju u tiganju, stavljaju se dve vrste luka i izdinsta na kratko. U njih se dodaje kopriva, nakon nekoliko minuta i brašno sa alevom paprikom.

Sve se promeša, dodaje se kutlača bujona, koji vri, i nakon toga se sve sipa u šerpu.

Pirinač se opere hladnom vodom i doodaje u šerpu, začini se solju i biberom. Sve se kuva na umerenoj vatri dok ne bude gotov pirinač.

Supa se skine sa vatre i priprema se zaprška. Jaje se umuti sa kiselim mlekom i uz neprestano mešanje, dodaje se malo od bujona. Zaprška se dodaje u supu, promeša i posipa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: