Musaka sa tikvicama i topljenim sirom

24/05/2017
"Musaka - idealan predlog za ukusan ručak ili večeru "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano496
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštite i nasecite na kockice. Propržite ih u vrelom ulju dok ne budu polugotove. Izvadite ih, ocedite i stavite u duboku posudu. U tikvice dodajte vurdu i na male komade naseckani topljeni sir. Posolite, dodajte biber, beli luk i muskatni orašćić. Sitno naseckajte mirođiju i dodajte je u smesu.

U drugoj posudi umutite jaja. U njih dodajte mleko i brašno. Dobro promešajte (ako je potrebno, koristite mikser, kako se ne bi stvorile grudvice brašna).

Maslac istopite u plehu u rerni i njime dobro premažite dno i zidove pleha. Ostavite rernu uključenu. Sipajte smesu sa tikvicama i vurdom u pleh, poravnite i odozgo prelijte smesom od jaja i mleka. Malo protresite pleh, kako bi se dobro promešali svi sastojci.

Odozgo poređajte kolutove paradajza i stavite sve u rernu da se peče oko 25-30 minuta. Izvadite musaku, pospite je narendanim kačkavaljem i vratite da se dopeče još 10 minuta kako bi se ispekao kačkavalj.

Nasecite na kvadrate kada se prohladi i poslužite sa sitno iseckanim belim lukom.

Ovu musaku možete jesti i toplu i hladnu.

Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija