Prlenka sa belim lukom i kačkavaljem

24/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Iz kuhunje dolazi miris tople, sveže pečene prlenke sa belim lukom i kačkavaljem "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano268
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U vodu staviti šećer i ulje, pa početi sa dodavanjem po malo brašna, koje je prethodno sjedninjeno sa suvim kvascem.

Početi sa mešenjem, i staviti so i beli luk po ukusu. Treba da se dobije meko i elastično testo. Razvući ga u tavi, preko hartije za pečenje (ja sam koristila tavu iz rerne).

Debljina treba da bude ne više od 2-3 cm, tako da, ukoliko je potrebno, koristiti više od jedne tave.

Odozgo namazati maslacem i posuti narendanim kačkavaljem. Peći odmah - staviti u hladnu rernu, uključiti na 170 stepeni sa ventilatorom, i peći dok kačkavalj ne porumeni.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti