Domaći sirup od jagoda

25/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ništa ne rashlađuje tako dobro preko leta kao domaći sirup od jagoda "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 143
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 2 kg
  • šećer - 2 kg
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • voda - 1, 5 l
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i oprane jagode (najbolje domaće) stavite u posudu, pospite ih jednom šoljom šećera i ostavite ih u frižideru na 12 sati da puste sok.

Nakon toga izvadite šerpu i ispasirajte jagode. Čak i ako Vam preostane neki neispasiran plod, nije fatalno. U pasirane jagode dodajte šećer i vodu.

Šerpu stavite na ringlu i kuvajte jagode oko 30 minuta uz mešanje drvenom varjačom. na kraju dodajte limunsku kiselinu i ponovo promešajte. Na kraju, smesu sipajte kroz gazu ili gustu cediljku i procedite.

Sok sipajte u flašice, zatvorite poklopcem i to je to. Gusti deo, koji je preostao nakon ceđenja je slatko - sipajte ga u teglice. Sve zajedno, slatko i sirup, prokuvajte još 10 minuta.

Sirup i slatko čuvajte u frižideru, jer je za brzu konzumaciju. Sirup se razređuje vodom ili gaziranom vodom, po ukusu. Idealan je sa kockicama leda za vrele letnje dane.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti