Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa mlečno-kiselim sosom

Šnicle sa mlečno-kiselim sosom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Šnicle sa mlečno-kiselim sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Sočne šnicle sa upečatljivim sosom, traže društvo za ručak"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • mladi luk - 1 veza
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
  • za sos
  • maslac - 30 g
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • bujon od povrća - ½ kocke
  • limun - ½ komada, sok
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite meso od plećke na šnicle srednje debljine, posolite ih i lagano izlupajte čekićem.

Naseckajte mladi luk i sipajte ga u pleh sa malo ulja. Šnicle poređajte gusto jednu uz drugu, pospite alevom paprikom i biberom . Dodajte malo vode, sipajte preko još malo ulja i stavite pleh u rernu dok šnicle ne porumene.

Sos napravite na sledeći način: U tiganj stavite maslac i ulje i lagano upržite 2 kašike brašna, a zatim dodajte 2 kašike kiselog mleka i dobro promešajte.

Dodajte 1/2 kocke bujona i oko šolju vode. Ostavite da se krčka, a kada dobijete željenu gustinu, dodajte biber i peršun.

Ako volite kiselo, možete dodati i sok od pola limuna. Ovaj sos možete koristiti za svinjsko i pileće meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: