Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Sufle - žulijen od povrća

Sufle - žulijen od povrća

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Sufle - žulijen od povrća
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
25/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Sufle za majstore - jedinstvena poslastica bez mesa za sve one koji traže ukusne ideje za večeru"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, srednje veličine
  • pečurke - 300 g, sveže
  • brokoli - 1 pakovanje od 400 g, zamrznuti
  • crni luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 3 kašike
  • bujon - 150 ml, pileći
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • za sufle
  • neutralna pavlaka - 200 ml
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 50 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite oljušteni krompir na kriške i kuvajte ga u slanoj vodi oko 10 minuta, procedite ga i ostavite po strani.

Brokoli prelijte vrelom vodom i nakon 2 minuta ga procedite. Ostavite ga zajedno sa krompirom. Ugrejte maslac i u njemu upržite sitno naseckani luk i beli luk dok ne omekšaju.

Smanjite vatru i dodajte na kriške isečene pečurke i pržite ih od 5-10 uz mešanje.

U sve to dodajte oceđeni krompir i brokoli i pažljivo promešajte (da se krompir ne raspadne), posolite po ukusu i dodajte biber. Prelijte povrće bujonom od piletine i ponovo pažljivo promešajte.

Umutite jaja u posudi, dodajte pavlaku, narendani kačkavalj i promešajte. Posolite po ukusu.

Prelijte jelo sufleom, poravnite odozgo i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni prvih 30 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta do zlatne boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: