Čokoladni kolač bez glutena

25/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1540
"Gluten je navodno štetan, pa ga sklanjamo iz ovog megaukusnog čokoladnog kolača "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 865
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom desmice12
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • orasi - 165 g ili više vrsta orašastih plodova
  • brašno - 1/3 šolje, bez glutena
  • čokolada - 200 g, crna
  • maslac - 165 g
  • jaja - 4 komada, podeljeni belanci i žumanci
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kisela pavlaka - 1/2 kašičice
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite orahe za kratko u rerni, kako bi pojačali ukus. Nakon toga ih ohladite. Promešajte ih sa brašnom u multipraktiku i sameljite ih dok ne dobijete krupne mrvice.

Promešajte čokoladu i maslac u posudi i istopite ih u posudi na pari na slaboj vatri.
Mešajte, dok smesa ne postane glatka.

Posebno umutite žumance sa polovinom šećera i vanilom oko 5 minuta. Posebno umutite belanca sa pavlakom i preostalim šećerom u vazdušast sneg.

Pomešajte pažljivo čokoladnu smesu sa žumancima, a zatim dodajte belanca i brašno sa orasima.

Sipajte smesu u kalup prečnika 24 cm i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Ohladite kolač, pre nego što ga nasečete.

Po želji, kolač možete preliti rastopljenom čokoladom ili posuti šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija