Prelivena rolat-pita sa ratlukom

29/05/2017
"Dok je ne probate, nećemo vas pustiti da ustanete od stola. Nakon toga sami nečete želeti da ustanete "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 096
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 paket
  • za nadev
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ratluk - 3 male kutije
  • za preliv
  • voda - 3 i 1/2 šolje
  • šećer - 2 i 1/2 šolje
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema preliv. Ostavljamo da se ohladi.

Sastojci za nadev se mute mikserom dok se ne dobije homogena smesa.

Uzimaju se dve kore, namažu se sa po 3 supene kašike od nadeva. Četkom se rasporedi po celoj kori.

Poređa se ratluk na užoj strani i uvija u rolat. Rolati se ređaju u namazan pleh.

Peče se na 170 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju. Seče se i topla preliva hladnim prelivom.

Lepo je da odstoji da upije preliv.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti