Punjenje bombice od tikvica sa mlevenim mesom i pirinčem

28/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Trebaće nam pomoć u uživanju u ovim bombicama od tikvica neverovatnog ukusa - da li možemo da računamo na vas?"
Priprema40 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno150 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano248
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 kom. okruglih
  • mleveno meso - 300 g telećeg
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 kom.
  • mladi luk - 2 struka
  • pirinač - 90 g (oko 1 šolje)
  • kumin - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 2 kom. većih
  • kačkavalj - 50 g
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Iseći poklopce tikvica, pa ih izdubiti. Unutrašnjost tikvica sitno naseći.

Očistiti luk, beli luk i šargarepu, i sitno ih naseći. Na tiganju zagrejati ulje na umerenoj temepraturi, pa upržiti luk, šargarepu i beli luk, dok ne omekšaju.

Dodati sitno naseckanu tikvicu. Kada se ispari voda iz tikvice, dodati mleveno meso.

Pržiti i mešati dok ne postane mrvičasto. Dodati kumin, biber, so i pirinač. Dobro promešati.

Pržiti dok pirinač ne postane staklen, pa dodati alevu papriku, krupno narendan jedan paradajz i malo vode. Pržiti još oko 5-10 minuta, dok se smesa ne isuši. Tikvice napuniti smesom i zatvoriti poklopce.

Pošto posuda treba da bude dovoljno duboka za okrugle tikvice, poređati ih da se peku u kalupu za kuglof. Na dnu sipati preostali nadev. Dodati 1 šolju vode. Peći na 200 stepeni oko sat vremena.

Poslednjih 20 minuta poređati po jedan kolut paradajza kao kapicu, i zapeći.
Poslednjih 1o minuta posuti narendanim kačkavaljem i peći do zlatne boje.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti