Kolač preliven sirupom i glazurom

28/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Danas priznanje ide kolačima prelivenim sirupom, a mi ih obožavamo "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano338
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 kom.
  • šećer - 8 - 9 kašika
  • vanila - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • za sirup
  • šećer - 8 kašika
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • maslac - 1 kašika
  • glazura - 100 g gotove (ili čokolada)
  • maslac - 50 g
  • voda - 1 - 2 kašike
  • šećerne konfete - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti jaja i šećer. Dodati vanilu, prašak za pecivo, kakao (1 kašiku) i brašno (1 šolju). Dobijeno homogeno testo sipati u malu tavu, prekrivenu papirom za pečenje.

Kolač peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kada bude gotov, izvaditi ga iz pleha i ostaviti da se ohladi na rešetci.

Za sirup staviti kristal šećer da se karamelizuje, dodati vruću vodu i skuvati sirup, dok se karamel ne rastvori u sirupu. U vruć sirup staviti kravlji maslac da se rastopi.

Dobijenim sirupom preliti kolač. Glazuru od kakaoa ili čokolade, sjedninjenu sa maslacem, rastopiti i preliti kolač. Ukrasiti šećernim konfetama.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija