Način pripreme
Rastvorimo šećer i kvasac u vodi. Kiselo mleko umutimo sa jajima, ostavljamo jedno žumance. Dodajemo ulje i so i nakon toga ih dodajemo kvasac.
Prosejano brašno se dodaje postepeno, treba da zamesimo meko testo koje ne treba da se lepi po rukama. Stavljamo i ostavljamo da odstoji 15 minuta.
Kad bude gotovo, delimo ga na 3 jednaka dela i svaki razijamo, debljina treba da bude 2 cm.
Kad se prvi deo razvije i premeštamo sa strane, da ne smeta dok razvlačimo druge i mažemo rastopljenim maslacem.
Razvučemo i drugu i stavljamo preko prve, i nju mažemo maslacem. Razvučemo treću, stavljamo je na vrh, ali ne mažemo.
Uzimamo nož i sečemo na truglove, koje uvijamo u rolat. Ređamo u namazan pleh i nakon toga ostavljamo još 30 minuta da nadođe. Kad nadođe, namažemo umućenim žumancem i pečemo u neugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne bude gotovo.