Ćufte od oslića hek

28/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Da znate da je šteta ne servirati ove super ćufte sa svežom zelenom salatom i puuuno piva "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • oslić - 2 kom. hek, krupnije
  • slanina - 80 g
  • luk - 1 kom.
  • hleb - 1 kriška suvog
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 1 kom.
  • žumanca - 1 kom.
  • belanca - 1 kom.
  • peršun - 5 - 6 struka
  • mirođija - 3 - 4 struka
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - začin za ribu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistiti od kostiju, pa pažljivo odvojiti kožu od mesa. Meso sitno naseckati ili ga samleti u mašini za mlevenje mesa, pa isto uraditi i sa slaninom. Dodati mrvice kriške hleba i začine.

Dodati i sitno naseckani luk, pasirana dva čena belog luka, jedno celo jaje i žumance i sjediniti sa mlevenim mesom. Ostaviti da odstoji 30 minuta u frižideru, da upije sve mirise.

U posudi viljuškom pažljivo umutiti belance sa prstohvatom soli. Od mlevenog mesa oblikovati ćufte, a nakon toga ih na kratko uvaljati u umućenom belancu.

Zagrejati malo ulja na tiganju i staviti 5 ćufti. Okrenuti ih po dva puta sa obe strane, dok se ne isprže. Izbaciti masnoću, jer se peni. Zagrejati novo ulje i staviti preostalih 5 ćufte da se prže.

Sveža zelena salata se odlično kombinuje ovde.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija