Sočne ćufte sa raguom od povrća

28/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Ćufte obavezno moraju biti sočne, a uz ovaj ragu od povrća ne mogu biti drugačije "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za ćufte
  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 kom.
  • luk - 1 mala glavica
  • voda - 50 ml
  • prezle - 50 g
  • biber - po ukusu
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • povrće
  • šargarepa - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 kom.
  • grašak - 200 g smrznutog ili iz konzerve
  • paradajz - 300 ml soka
  • šećer - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • maslac - 2 kašike
  • voda - 600 ml vruće
  • ruzmarin - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • kurkuma - 2 prstohvata
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso sjediniti sa narendanim lukom, jajetom, vodom, prezlama i biberom po ukusu. Oblikovati male ćufte i uvaljati ih obilno u brašno. Ćufte pržiti dok ne dobiju zlatno-braonkastu boju, na tiganju sa malo zagrejanog ulja.

Naseći povrće za ragu. U tavi sa poklopcem rastopiti maslac, dodati luk i kratko upržiti. Dodati šargarepu i paprike, pa pržiti dok ne omekšaju.

Dodati sok od paradajza, vruću vodu, šećer, biber, bosiljak, ruzmarin i narendani beli luk, posoliti i dobro promešati. Nakon što provri, tavu zatvoriti poklopcem i ostaviti da se krčka na slaboj vatri, oko 30 minuta.

Dodati ćufte i kuvati još 10 minuta, na kraju dodati grašak i posuti kurkumom, pa kuvati još 10 minuta.

Gotovo jelo posuti peršunom. Ukusne i sočne ćufte neverovatnog ukusa.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija