Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Hajdučke ćufte u đuvečari

Hajdučke ćufte u đuvečari

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Hajdučke ćufte u đuvečari
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
07/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jela u đuvečari su jedna od najemblematičnijih i najukusnijih jela bugarske kuhinje. Zato vam pripremamo ova majstorska jela, a vi ćete ih pripremiti kada imate vremena i meraka za nešto ukusno"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g mešavine
  • viršle - 2 kom. (kobasice)
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • kumin - 1 kašičica
  • sos od pečuraka - 200 ml konzerve
  • jaja - 4 kom.
  • luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 4 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Viršle sitno naseckati, pa ih staviti u posudu.

Naseći i kačkavalj na sitne kockice, pa ga dodati u viršle.

Dodati i mleveno meso u posudu sa svim začinima, pa promešati, tako da se svi sastojci sjedine.

Luk oljuštiti i naseći ga na polumesece.

Đuvečare namazati iznutra, svaku jednom kašičicom maslinovog ili suncokretovog ulja.

Od smese sa mlevenim mesom oblikovati 16 malih ćufti, staviti po 4 u svaku đuvečaru, pa dodati po malo luka ili preko ćufti ili sa strane.

Sipati po 50 ml od sosa od paradajza i pečuraka u svaku posudu, zatvoriti poklopcima i staviti u rernu da se zapeku na 180 stepeni, oko 50 minuta.

Skinuti poklopce, razbiti po jedno jaje u svaku i zapeći dok jelo ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: