Sočna domaća pica

30/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Nema ničeg lepšeg od domaće pripremljene hrane, a domaća pica je zaista božanstvena. Zato vam danas predstavljamo ovu brzu i bogatu domaću picu"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 169
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • testo - gotovo
  • paradajz - 2 kom.
  • luk - 1 glavica, velika
  • pečurke - 200 g
  • kačkavalj - 300 g
  • sir - 150 g
  • paprika - 1 crvena i 1 zelena
  • jaja - 2 kom.
  • paradajz pire - 150 ml
  • pileće meso - 200 g, skuvano
  • biber
  • so
  • masnoća
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

U nauljenoj tavi razviti testo u tanku koru. Premazati paradajz pireom i staviti svo povrće, prethodno naseckano.

Luk i pečurke upržiti na malo masnoće sa začinima, dok ne omekšaju, pa ih staviti preko testa.

Rasporediti i piletinu, nasečenu na male parčiće.

Jaja i sir umutiti zajedno i smesom preliti picu. Ponovo začiniti i staviti da se peče, dok se ne oblikuje korica.

Nakon toga, picu prekriti narendanim kačkavaljem i zapeći je.

P.S. Raskošna pica dobija sa našim klasičnim domaćim testom za picu, koje možete videti na linku.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija