Obična baklava

30/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Obična baklava - neobično zadovoljstvo "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 309
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom desmice13
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tavu iz rerne /pravougaonu/ sipati ulje, toliko da prekrije dno, i ređati po dve kore. Između njih posuti šećer - 1 šaku, 2-3 kašike ulja, mlevene orahe i malo cimeta.

Naseći na rombove, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni, 40-50 minuta. Prekriti baklavu stolnjakom - da omekša i ohladi se.

U šerpi skuvati sirup, pa njime, dok je još vruć, preliti ohlađenu baklavu.

Po želji, pri ređanju baklave možete staviti 4-5 cvetova karanfilića. Svaki romb posuti sa malo susama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti