Obična baklava

30/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Obična baklava - neobično zadovoljstvo "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 664
  • Pregledi tokom meseca472
  • Pregledi tokom desmice102
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 2 pakovanja
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 zdelica
  • cimet - 1 kesica
  • ulje - 1 šolja
  • karanfilić - 4 - 5 cveta
  • susam - 1 šolja
  • za sirup
  • voda - 4 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • vanila - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U tavu iz rerne /pravougaonu/ sipati ulje, toliko da prekrije dno, i ređati po dve kore. Između njih posuti šećer - 1 šaku, 2-3 kašike ulja, mlevene orahe i malo cimeta.

Naseći na rombove, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni, 40-50 minuta. Prekriti baklavu stolnjakom - da omekša i ohladi se.

U šerpi skuvati sirup, pa njime, dok je još vruć, preliti ohlađenu baklavu.

Po želji, pri ređanju baklave možete staviti 4-5 cvetova karanfilića. Svaki romb posuti sa malo susama.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija