Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavurma s garnirungom od pirinča

Pileća kavurma s garnirungom od pirinča

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895256
Pileća kavurma s garnirungom od pirinča
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
30/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ko može da odoli jelu koje izgleda ovako neodoljivo?"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1.2 kg (6 komada, piletina)
  • luk - 3 veće glavice
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • pačurke - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paradajz - 1 kutija (420 g), oljušten, isečen
  • mladi luk - 2 struka
  • belo vino - 1 šolja
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 kašika
  • začini - lovorov list, biber, čubar, vegeta, peršun i so po ukusu
  • za garnirung
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 manja glavica
  • biber
  • univerzalni začin - vegeta
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite meso od kosti i isecite na kockice. Propržite ga u ulju, mešajući nekoliko puta za 5-6 minuta.

Dodajte luk, isečen na polumesece i izgnječene čenove belog luka. Ponovo promešajte dva-tri puta i dodajte oprane i očišćene pečurke, kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Isecite ih na parčiće.

Posle dodajte šargarepu i papriku, takođe isečene na parčiće i dinstajte pod poklopcem 5-6 minuta. Nakon toga dodajte paradajz i prelijte vinom.

Čim proključa, ostavite da se kuva na tihoj vatri još 20 minuta. Za to vreme dodajte iseckan mladi luk i začine. Njih stavite prema vašem ukusu i želji. Opet, mešajte s vremena na vreme.

Priprema garnirunga:

Natopite jednu šolju pirinča s malo vode na desetak minuta.

Zagrejte malo ulja u maloj posudi i propržite u njemu jednu manju glavicu luka, iseckanog na kockice.

Dodajte oceđeni pirinač i prelijte s 2-3 šolje vode. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta. Začinite vegetom od povrća i s malo mlevenog bibera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: