Ukusan i jednostavan vinski ćevap

30/05/2017
"Iz rubrike Nešto ukusno za dušu - ukusan i jednostavan Vinski ćevap "
Priprema30 min.
Kuvanje135 min.
Ukupno165 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano425
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 4 - 5 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/2 glavice
  • paradajz pire - 1 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • vino - 1 šolja
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber
  • so
  • prešun
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte meso u vreloj vodi. Očistite od kostiju i isecite na kockice.

Luk se sitno iseče, a celer i šargarepa se iseku na kockice. U odgovarajućoj posudi se ugreva mast, u kojoj se dinstaju luk, meso, celer i šargarepa.

Kad meso i povrće omekšaju u njih se dodaje paradajz pire, brašno i aleva paprika.

Jelo se preliva bujonom iz kostiju mesa, dodaje se vino, posoli se i stavlja se biber i lovorov list.

Jelo se ostavlja da vri na tihoj vatri. Kad bude gotovo, skida se sa vatre i posipa sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija